måndag 18 maj 2020

Fisksoppa m saffran och potatis


Saffran och fisk passar så bra ihop. Igår gjorde jag en riktigt god fisksoppa och självklart får ni receptet.


Fisksoppa m saffran och potatis
4 port


1 strimlad purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
350g potatis i skivor
2 frp torsk & laxtärningar á 300g
5 dl kokosmjölk light
3 dl vatten
4 msk hummerfond
1.5 tsk basilika
1.5 tsk timjan
0.5 msk rapsolja
0.5g saffran
Salt och peppar 


Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan. Tillsätt övriga ingredienser utom fisken och låt sjuda i ca10 min. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar, ca 10 min. Jag toppade med några räkor vid servering. 


Näringsvärde per portion
372 kcal
30,9g protein
19,8g kolhydrater
27,1g fett


Jag använder ofta de här torsk och laxtärningarna. Så smidigt att bara hälla i soppa/grytor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar