tisdag 9 juni 2020

Pecannötpaj


Livet är för kort för att inte njuta av lite godsaker ibland. Det här är pajernas paj. Så himla god och alla i familjen önskar denna vid sina födelsedagar. Har ni inte gjort denna innan så måste ni göra det. Ni kommer inte bli besvikna. Använder ni glutenfritt mjöl kan ni behöva öka mängden mjöl något till pajdegen. Häll i lite i taget tills ni får en smidig deg.


Pecannötpaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl el glutenfritt mjöl
125g smör
1/2 tsk strösocker
1 kryddmått salt
3 msk vatten

Fyllning

125g smör
3 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl el glutenfritt mjöl
1,5 dl socker
en nypa salt
2 ägg(lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
200g pecannötter

Börja med fyllningen. Koka upp smör, socker, sirap, mjöl, salt och låt sjuda i ett par tre min under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna något medans du gör pajskalet. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 10 min på 175⁰. Grovhacka nötterna och blanda i dem, vaniljsocker och de lättvispade äggen i kolasmeten. Häll allt i pajskalet och grädda pajen i 35-40 min i 175⁰. Låt stå kallt, gärna över natten. Servera med glass eller grädde.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar